HEY!

In het dagelijks leven werk ik als docent beeldende vorming in het mbo en vmbo. Daarin focus ik me er op om zo veel mogelijk jongeren in aanraking te laten komen met kunst en cultuur en hen te laten zien wat ze hier mee kunnen.

Een aantal jaren geleden ben ik afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving aan Zuyd – Maastricht Academy of Arts. Daarnaast ben ik afgestudeerd als Master Kunsteducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

 

Voor mijn meesterproef van de Master Kunsteducatie heb ik onderzoek gedaan naar museumeducatie voor mbo’ers gericht op persoonsvorming en het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden. Ik had mijn meesterproef nooit alleen kunnen doen en gelukkig hoefde dit ook niet. Een jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken waar ik nu, juni 2020, zou staan. Mijn dank gaat uit naar de volgende mensen:

  • Laura Wiegant van Codename Future, Mathilde Heijns van Fonds 21, Frouke Jorna van Stedelijk Museum Amsterdam, Inez Veldman van Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Pieter de Dreu en Karlijn van der Wijk van het Rembrandthuis Amsterdam en burgerschapsdocenten Huub Braun, Paul Dielissen en Resi Kerkhoff voor hun kennis, openheid, adviezen, meningen en visies.

 

  • De mbo studenten die hun eerlijke ongezouten mening hebben gegeven over het bezoeken van een museum.

  • Mijn docenten en medestudenten van de master Kunsteducatie voor alle feedback en begeleiding.

 

  • Alle experts die ik mocht spreken op onderzoekszaterdagen: Ingemarie Sam, Marjelle van Hoorn, Marjolein de Wild, Jantien Spijker, Marlous van Gassel, Lode Vermeersch, Jos van Hest, Aafje Moonen, Irma Borman en Malou van Doormaal voor hun expertise, meedenken en adviezen.

 

  • Tot slot: mijn familie en vrienden die me eindeloos gesteund hebben en waar ik menig sociaal evenement bij af heb gezegd de afgelopen twee jaren.

 

Heel erg dankjewel!

 

Eline Zwart